I løbet af mine efterhånden mange år som hjemmebager har jeg jo stiftet bekendtskab med flere forskellige opskrifter og metoder. I dag tror jeg dog, at jeg har fundet den min fremtidige favorit. Og DEN er et mix af min mors gamle opskrift og Blomsterbergs metode/rækkefølge.
Sæt ovnen på 190 grader
- 4 æg delt i hvider og blommer
- 150 g sukker
- 1/2 vanillestang eller 3 tsk vanillesukker
- 60 g hvedemel
- 60 g kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
Pisk æggeblommer, sukker og vanille op til en æggesnaps, hvidt og skummende.
Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og sigt ned i æggesnapsen og rør forsigtigt med fx en blød silikone-dejskraber til en ensartet masse.
Pisk hviderne stive og vend dem i dejen, til du igen har en lind ensartet masse.
Fyldes i to ens springforme med bagepapir i bunden, som er smurt op ad siderne.
Bages ved 190 grader i ca 8 min. Efter let afkøling lægges de på sukkerstrøet bagepapir og køles helt af før de lægges sammen til den lagkage, du har på planen for den fødselsdag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar