fredag den 15. maj 2015

Qualità italiana sul mercato (seconda parte)


Jow jow ... jeg har jo lovet, at der er mere at rapportere fra Torvehallernes italienske hjørne. Denne gang skal vi et smut forbi Forketta, en hyggelig ude-stade med højt humør, højt italiensk musik, skønne vine og delikatesser. 

Sådan en dag som i dag i solskin og fridag for de fleste, er der store mængder af glade mennesker overalt omkring hallerne. Der bliver drukket cava, køligt rosé, kaffe og juicer, og der er den herligste summen af folk, snak og musik overalt. Tæt på at man bare kunne lukke øjnene og drømme sig væk til sommerferier i smukke sydeuropæiske byer. Men vi ER altså bare i København, og datoen er 15. maj 2015.

 
Tilbage til Forketta. Da jeg kom forbi var der tæt på fuld styrke på skønne italienske sange. Sådan lidt italiensk-top-agtigt vil jeg tro. Smilene bag disken var store, der blev danset lidt til musikken og stemningen var i top. Desværre var det så som så med min sult, så jeg har stadig deres lækre grillspyd, pølser og porchetta til gode. Men har svært ved at tro, at de med det udseende kan være alt andet end rigtig gode. Et andet godt pejlepunkt på kvaliteten er, at de herrer Stig og Andreas, som har 'jointen' Un Mercato lige overfor, sad med hver deres glas hvidvin og en flok grillspyd og DET er bevis nok for mig.

Forketta's delikatesser kommer fra Umbrien, hvis gastronomisk lækre køkken er baseret på den etruskiske, en civilisation, som stammer fra Norditalien 800 f.Kr. 

Der er tale om et forholdsvist enkelt køkken, der nu som dengang sætter sit lid til de ingredienser, der er i sæson og som ikke mindst kan findes lokalt, dvs i søerne, skovene og på gårdene. Det er et ret så rustikt køkken 'cucina povera', hvilket betyder, at retterne er baseret på få og lokale ingredienser, som fx grøntsager, hvede, druer, friske krydderurter og olivenolie naturligvis. Selvfølgelig er der intet, der kan erstatte en skøn gastronomisk tur til Italien, men et smut i Torvehallerne kommer alligevel temmeligt tæt på.












Ingen kommentarer:

Send en kommentar